Mainos

Italiaan tulossa väliaikainen hallitus

Pääministeri Romano Prodi erosi viime viikolla hävittyään luottamuslauseäänestyksen senaatissa.

Italia on saamassa väliaikaisen hallituksen. Senaatin puhemies Franco Marini suostui illansuussa presidentti Giorgio Napolitanon pyyntöön muodostaa maahan väliaikainen hallitus.

Väliaikaishallituksen tärkeimpänä tehtävänä on uudistaa Italian vaalilakeja, jotta tulevat hallitukset olisivat vakaampia.

Toinen vaihtoehto olisi ollut ennenaikaisten vaalien järjestäminen. Pääministeri Romano Prodi erosi torstaina hävittyään luottamuslauseäänestyksen senaatissa.

Puhemies Marinin on myös saatava vallannälkäinen oppositiojohtaja Silvio Berlusconi ja tämän tukijat luopumaan vaatimuksestaan ennenaikaisten vaalien järjestämisestä.

- Aion keskittää tarmoni ja yritän tehdä sen mahdollisimman nopeasti, hän sanoi.

Väliaikaishallitus tarvitsee tukee yli puoluerajojen, ja Marinin puolueeton rooli ylähuoneen eli senaatin puhemiehenä saattaa helpottaa tätä päämäärää.

Berlusconi, joka hävisi vallan Prodille hiuksenhienosti vuonna 2006, on julistanut ettei Italian laki tunne hallitusta, joka muodostetaan vain uudistamaan maan vaalilait.

Jos Italiassa olisi pidetty ennenaikaiset vaalit, Berlusconi olisi mielipidemittausten mukaan noussut taas valtaan numeroin 54-44,5.

Italia ajautui sisäpoliittiseen kriisiin juuri kun kansainvälinen talous kääntyi jos nyt ei taantumaan, niin ainakin suureen epävakauden aikaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.