Mainos

Italia suri maanjäristyksessä kuolleita

Italiassa on surtu alkuviikosta sattuneen tuhoisan maanjäristyksen uhreja. Tuhannet ihmiset osallistuivat valtiollisiin hautajaisiin, jotka järjestettiin pahoin tuhoutuneessa L'Aquilan kaupungissa.

Pieniä valkoisia arkkuja oli asetettu vanhempien isojen arkkujen päälle poliisikoulun pihamaalla, jossa makasi yli 200 arkkua. Nuorin maanjäristyksessä kuollut oli viisikuukautinen poikalapsi.

- Nämä kuolleet tulevat aina olemaan meidän kanssamme, jokaikinen heistä, lapset ja opiskelijat, sanoi 59-vuotias Daniela. -Tunnen syvää surua, mutta meidän on säilytettävä toivo. Me olemme vahvaa kansaa, olen nähnyt valtavaa rohkeutta ja solidaarisuutta.

Perheystäviään hautaamaan tullut 45-vuotias Giuseppe kertoi tuntevansa surun lisäksi suurta vihaa. - Heidän talonsa yksinkertaisesti hajosi. Näin ei olisi saanut tapahtua, hän sanoi.

Perjantai oli julistettu Italiassa kansalliseksi surupäiväksi. Liput olivat puolitangossa, ja hautajaiset näytettiin suorana lähetyksenä useilla televisiokanavilla. Lentokentillä keskeytettiin lennot minuutin hiljaisen hetken ajaksi.

Järistyksessä kuolleiden määrä nousi perjantain vastaisena yönä 289:ään, kun pelastustyöntekijät löysivät naisen ja tämän teini-ikäisen tyttären heidän talonsa raunioista. Raunioita on käyty läpi edelleen, mutta toivoa eloonjääneiden löytymisestä ei juuri ole.

Hautajaisiin osallistui myös pääministeri Silvio Berlusconi, presidentti Giorgio Napolitano ja muuta Italian johtoa. Katolista jumalanpalvelusta johti Vatikaanin toiseksi korkein piispa kardinaali Tarcisio Bertone.

Berlusconi tarjoutui majoittamaan kodittomia

Maanantainen järistys jätti ainakin 20 000 ihmistä kodittomiksi. L'Aquilan ympäristöön pystytetyissä telttakylissä asuu noin 17000 ihmistä, tuhansia muita on majoitettu hotelleihin.

Pääministeri Berlusconi kertoi perjantaina olevansa valmis majoittamaan kodittomiksi jääneitä.

- Teen mitä voin tarjoamalla käyttöön joitakin talojani, Berlusconi sanoi hautajaisten jälkeen.

Berlusconi omistaa kartanon Milanon lähellä, rantahuviloita Sardiniassa, Rivieralla ja Maggiorejärvellä, huoneiston Roomassa ja useita muita taloja. Forbes-lehden mukaan hän on Italian toiseksi rikkain mies.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.