Mainos

Italia laitetaan IMF:n valvontaan

Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että Rooma on hyväksynyt suunnitelman laittaa Italian talous Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n valvontaan.

IMF aikoo valvoa, että Italia toteuttaa taloutensa rakenteelliset uudistukset ja pienentää velkataakkaansa.

BBC:n mukaan IMF:n tulo Roomaan on Italialle häpeällistä.

Aiemmin nimetön lähde G20-maiden kokouksesta Cannesista kertoi, että IMF:n valvontaa Italiaan suunnitellaan ja että Italia olisi hyväksymässä suunnitelman.

Pääministeri Silvio Berlusconi suostui järjestelyyn myöhään eilen sen jälkeen kun hänen hallituskoalitionsa näytti murenevan sisäisiin erimielisyyksiin.

Valvonnassa seurataan, miten Italia täyttää viime viikon EU-huippukokouksessa antamansa lupaukset uudistaa eläkejärjestelmäänsä ja työmarkkinoitaan. Lähteen mukaan EU ja IMF seuraavat Italian edistystä ja raportoivat siitä itsenäisesti.

Pahasti velkaantuneen Italian lainakorot ovat nousseet kestämättömälle tasolle, samalla kun Kreikan sitoutuminen laina- ja säästöjärjestelyihinsä on alkanut näyttää hyvin epävarmalta.

– Meidän täytyy varmistaa, että Italian tavoitteet ovat uskottavia, eli että se pystyy saavuttamaan ne, EU-lähde sanoi uutistoimisto Reutersille.

Italian suurimpana ongelmana on pidetty poliittista ponnettomuutta ja kyvyttömyyttä viedä uudistuksia läpi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.