Mainos

Italia ja Brasilia aloittivat valtiotason riidan entisestä vasemmistoterroristista

Brasilia ja Italia aloittivat tänään raivokkaan diplomaattisen kiistan entisen vasemmistoterroristin Cesare Battistin ympärillä. Luiz Inacio Lula da Silva esti tänään Battistin luovuttamisen Italiaan viimeisenä päivänään Brasilian presidenttinä.

Italia on yrittänyt saada Battistin kiinni vuodesta 1981 alkaen, jolloin hän pakeni maasta. Battisti on tuomittu Italiassa poissaolevana elinkautiseen muun muassa neljästä murhasta, jotka terroristiryhmä PAC suoritti vuosina 1978-79.

Italian kuultua Lulan päätöksestä, se käski välittömästi suurlähettiläänsä protestoimaan päätöstä, joka on Italian mukaan "erittäin hyökkäävä". Brasilia iski takaisin kutsumalla Italian käytöstä "nenäkkääksi".

Diplomaattisen kiistan käynnistyttyä myös Italian pääministeri Silvio Berlusconi päätti laittaa arvovaltansa peliin.

- Ilmoitan vakaumukseni taistella loppuun saakka, kunnes Battisti on luovutettu Italian oikeuden käsiin. Tämä kiista ei ole loppu: Italia ei aio luovuttaa, Berlusconi julisti julkilausumassaan.

Diplomaattinen kiista on nyt tippumassa huomenna virkansa aloittavan uuden presidentin Dilma Rousseffin käsiin. Rousseff itse vietti 1970-luvun alussa kaksi vuotta vankilassa, jossa häntä kidutettiin kuulumisestaan marxilaiseen sissiryhmään.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.