Mainos

Italia haluaa kiristää ulkomaalaisten pääsyä unionin alueelle

Italia haluaa EU-puheenjohtajakaudellaan kiristää selvästi ulkomaalaisten pääsyä unionin alueelle.

Kyse on paljolti Italian sisäpolitiikassa. Taloudellisesti vahvassa pohjoisessa ulkomaalaisvastaisuudella ja suoranaisella rasisismilla on vahva kannatuspohja.

Vaikka Pohjois-Italian talousihmeen pääkaupungin Trevison alueella on paikoin huutava työvoimapula, näkee ulkomaalaisia idyllisen pikkukaupungin kaduilla aniharvoin.

Kaiken takana on Trevison sheriffiksi kutsuttu, äärikansallista Lega Nordia edustava kaupunginjohtaja. - Minä haluan, että niillä, jotka tulevat tänne töihin on joku kunnon työ. Kaupustelu kadulla ei ole kunnon työtä eikä prostituution harjoittaminen tai huumekauppa. Näissä asioissa suvaitsevaisuuteni on pyöreä nolla, Trevison kaupunginjohtaja Gianfranco Gentilini korostaa.

Kaupunkilaisia tiukka linja miellyttää. - Minä arvostan kaupunginjohtajaa. Hänen maineensa koko tällä
alueella ei ole ollenkaan huono, kaupungin asukas kertoo.

Pohjoisen teollisuuskin seisoo Rooman hallituksen tiukentaman ulkomaalaislainsäädännön takana työvoimapulasta huolimatta.

- Ulkomaisen työvoiman saaminen on nyt vähän hankalampaa, mutta silti kannatan uusia sääntöjä. Muutama vuosi sitten kuka tahansa saattoi tulla tänne. Nyt on olemassa rajoitukset, kuinka paljon joku yritys voi ottaa ulkomaista työvoimaa, Pastazaran toimitusjohtaja Furio Bragagnolo kertoo.

Viime vuosien siirtolaisvirta ja ulkomaalaisten tekemät rikokset ovat joka tapauksessa lisänneet ulkomaalaisvastaisuutta erityisesti Pohjois-Italiassa. Jopa jalkapallojoukkueiden ulkomaalaisia ammattilaisia buuataan ja vihelletään ulos kentiltä. Juuri siksi Trevison kovalla linjalla on kannattajia myös kaupungin ulkopuolella.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.