Mainos

Italia ei luovuta Öcalania Turkkiin

Italian pääministeri Massimo D'Alema sanoi tänään, ettei Italia luovuta kurdijohtaja Abdullah Öcalania Turkkiin, missä häntä ehkä odottaisi kuolemantuomio. Jos Turkista saapuu virallinen luovutuspyyntö, vastaus on kielteinen, koska Turkissa on voimassa kuolemanrangaistus, D'Alema sanoi Italian parlamentille. Hän kehotti Turkkia etsimään rauhanomaisen poliittisen ratkaisun kurdikysymykseen.

Turkin hallitus alkoi tänään käsitellä kysymystä kuolemanrangaistuksen poistamisesta. Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta johtava Öcalan pidätettiin torstaina Italiassa. 4 000 kurdia eri puolilta Eurooppaa on kokoontunut Roomaan painostamaan maan johtoa vapauttamaan Öcalanin. Vastaava määrä osoitti niin ikään mieltään Bonnissa, kertoi Saksan poliisi.

Mielenosoittajista viitisenkymmentä on syömälakossa kurdijohtajan puolesta. Romaniassa noin 40 kurdia on aloittanut syömälakon vaatien, että Italia myöntää Öcalanille poliittisen turvapaikan. Turkissa kuusi sivullista haavoittui, kun kurdisissi räjäytti itsensä itsemurhaiskussa Yuksekovan kaupungissa maan kaakkoisosassa. Tekoa pidettiin vastalauseena kurdijohtajan pidätykselle.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.