Mainos

Italia alkaa käännyttää Albanian pakolaisia

Italia alkaa käännyttää Albaniasta Adrianmeren yli saapuvia pakolaisia. Sisäministeriön ja sotilaslähteiden mukaan todisteet viittaavat siihen, että parin viime päivän aikana Italiaan saapuneet albaanit etsivät parempia taloudellisia oloja eivätkä pakene väkivaltaisuuksia.

Italian kaakkoisrannikon satamiin on saapunut reilun viikon aikana lähes 12 000 albaania. Pakolaisvirta kiihtyi viikonvaihteessa huonon sään aiheuttaman tauon jälkeen.

Italian sisäministeriön mukaan tuoreimmat pakolaiset ovat itseasiassa laittomia siirtolaisia, joita ei lain mukaan voida päästää maahan.

Italialainen uutistoimisto Ansa kertoi tänään, että albaanipakolaisia täynnä olevalta troolarilta oli ammuttu laukauksia Italian rannikkovartioston alusta kohti. Italialaiset nousivat myöhemmin laivaan ja pidättivät yhden miehen.

Tilanteen rauhoittumiseen viittasi tänään se, että Tiranan lentokentälle laskeutui pitkästä aikaa ulkomainen matkustajakone. Itävaltalaisen Austrian Airlines -yhtiön vuorokone oli ensimmäinen ulkomainen lento Tiranaan 11 päivään.

Albanian viranomaiset julistivat kentän virallisesti uudelleen avatuksi jo viime viikolla, mutta ulkomaiset lentoyhtiöt eivät heti aloittaneet lentoja.
(STT-Reuter-AFP)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.