Mainos

Itälälle odotetaan lisää haastajia kokoomuksessa

Kokoomuksen kansanedustajat haluavat Ville Itälälle lisää haastajia kesän puoluekokoukseen.

Lähes puolet kokooomuksen kansanedustajista ei paljasta vielä suosikkiaan puoluejohtajaksi, sen sijaan Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan tekemässä kyselyssä 14 kokoomuksen 41 kansanedustajasta toivoo Itälän jatkavan puolueen johdossa. Kokoomuksen puheenjohtajan paikka on katkolla ensi kesän puoluekokouksessa.

Kantansa jätti kyselyssä auki 18 kansanedustajaa. Tavoittamatta jäi 6 edustajaa, ja yksi ei halunnut osallistua. Itälä ja ehdokkuutta itse harkitseva Martin Saarikangas jätettiin kyselyn ulkopuolelle.

Mahdollisista Itälän haastajista useimmiten kyselyssä mainittiin kansanedustaja Jari Koskisen nimi. Koskinen on kokoomuksen varapuheenjohtaja ja toimi edellisessä hallituksessa maa- ja metsätalousministerinä.

Itälä: Virheitä tuli

Ville Itälä myöntää kokoomuksen tehneen virheitä hakiessaan linjaa oppositiopolitiikkaansa.

Kokoomuksella ei ole Itälän mukaan kuitenkaan varaa mennä askeltakaan nykyistä kovempaan ja kylmempään suuntaan, kirjoittaa oppositiojohtaja Turun Sanomien kolumnissaan.

Kansanedustaja Martin Saarikangas totesi äskettäin kokoomuksessa tarvittavan uutta suuntaa ja harkitsevansa Itälän haastamista. Myös kokoomuksen Helsingin piiri kaipasi puolueen johtoon jämäkkyyttä ja esitti puheenjohtajan vaihtamista.

Itälä on toivottanut haastajat tervetulleiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.