Mainos

Itälä vie asemansa eduskuntaryhmän keskusteluun

Arvovaltatappion kärsinyt Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä vie asemansa puolueen eduskuntaryhmän arvioitavaksi.

Ville Itälä

Luottamuskriisin koettelema kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä aikoo viedä kysymyksen omasta asemastaan huomenna kokoomuksen eduskuntaryhmän keskusteluun.

Itälä arvioi, että ryhmässäkin halutaan tilateesta keskustella. Itälän mukaan hänen johtopäätöksensä jatkoa ajatellen riippuvat paljon ryhmän mielipiteestä. Hän aikoo kertoa oman näkemyksensä tilanteesta kokouksen jälkeen medialle.

Itälä kertoi maanantaina joutuvansa pohtimaan omaa asemaansa puolueen puheenjohtajana, kun Ben Zyskowicz kukisti kokoomuksen ryhmäjohtajan vaalissa Itälän koko arvovallallaan tukeman Jari Koskisen.

Pääkirjoituksissa ja muissa poliittisten kommentaattorien arvioissa Itälälle on luettu puoluejohtajana karvaan arvovaltatappion jälkeen enimmäkseen madonluvut. Itälää kirjoitukset eivät ole masentaneet.

-Tämä täytyy nyt harkita kylmästi itse, mikä tässä nyt kokonaisuus sitten on. Kirjoituksetkin ovat olleet erilaisia, ei niissä ole ollut yhtä selkeää johtopäätöstä, hän huomauttaa.

Itälän on arvioitu joutuneen ryhmänjohtajakysymyksessä taitamattomien junttamiesten harhaanjohtamaksi tai vähintään sortuneen itse väärään tilannearvioon. Itse hän näkee asian toisin.

-En koe tehneeni edes väärää tilannearviota. Se oli sillä hetkellä ja olen ollut sitä mieltä. Sitten ryhmä otti kantaa, ja se voitti ja sillä siisti. Ei se sen kummempi juttu ole, Itälä selvittää.

Koko perhettä koetteleva flunssa piti Itälää vielä keskiviikkona 38-39 asteen kuumeen kourissa, joten hänen saapumisensa huomenna eduskuntaan jäi vielä epävarmaksi. Pidemmälle sairaslomalle kokoomusjohtaja ei ole kuitenkaan jäämässä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.