Mainos

Itälä: Turvatakuut historiallinen mahdollisuus

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä pitää Italian ehdotusta turvatakuista Suomelle historiallisena mahdollisuutena, johon maamme hallituksen on syytä tarttua. Itälä katsoi kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä , että Italian ehdotus turvatakuista on mennyt Suomen kannalta juuri oikeaan suuntaan ja on täsmälleen sitä, mitä suomalaiset EU:lta haluavat.

Hän muistutti, että suomalaiset itse asiassa äänestivät aikanaan EU-jäsenyyden puolesta vahvistaakseen Suomen turvallisuutta. Itälä piti selvänä, että ratkaisun jälkeen Suomi ei ole enää perinteisessä mielessä liittoutumaton. Hän muistutti kuitenkin, että Suomi on sitoutunut EU:n yhteiseen puolustukseen jo aikaa sitten.

Itälä vahvisti puoluevaltuustolleen myös pyrkivänsä jatkamaan kokoomuksen puheenjohtajana seuraavankin kaksivuotiskauden. Hän piti puolueväkensä tehtävänä etsiä hänelle vastaehdokas ensi vuoden kesäkuussa Seinäjoella pidettävään puoluekokoukseen.

(MTV3-STT)

Mielipiteet kaavaillusta EU:n puolustusyhteistyöstä eroavat puolueissa. Kokoomuksessa kiitellään, vasemmistoliitossa epäillään ja pääministeripuolue keskustassa odotellaan. (Kymmenen uutiset 29.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.