Mainos

Itälä: Suomessa ei terrorismiuhkaa

Sisäministeri Ville Itälän mukaan terrorismi ei tällä hetkellä uhkaa Suomea eikä maassa ole syytä hysteriaan. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan Itälä ei myöskään ole terrorismin vastaisten erikoisjoukkojen perustamisen kannalla. Yhdysvaltain ja Naton mahdolliset rankaisutoimet terrori-iskujen syyllistä vastaan eivät koske Suomea, koska Suomi ei ole Naton jäsen, Itälä lisäsi.

Suomi saattaa kuitenkin Itälän mukaan joutua muuttamaan turvallisuusjärjestelyjään Yhdysvaltain terrori-iskujen takia. Itälä totesi, että Suomi tulee selvittämään, ovatko sen turvajärjestelyt ajan tasalla heti, kun Yhdysvaltojen iskujen vaiheista saadaan tarkka analyysi. Suomen tiistain hyökkäysten takia nostettu valvontataso pysyy ministerin mukaan edelleen korkeana.

Itälän mukaan Suomella on myös "kaikki valmiudet" antaa Yhdysvalloille virka-apua esimerkiksi raivaustöissä, jos sitä pyydetään.

-Kokonaisuutena Suomen turvallisuustilanne on hyvä, Itälä summasi.

"Muslimiviha voi nostaa päätään"

Ministeri Itälä varoittaa suomalaisia purkamasta vihaansa maan muslimiväestöä kohtaan, mikäli terroristijohtaja Osama bin Laden paljastuu Yhdysvaltain iskujen tekijäksi.

-On vaara, että viha nostaa päätään myös Suomessa. Ihmisten on kuitenkin muistettava, että terroritekojen takana saattavat olla vain pienet ääriryhmät. Viattomiin ihmisiin ei saa kohdistaa väkivaltaa, Itälä muistutti.

Kotimaan ajankohtaisista ongelmista Itälä nosti painavimmaksi huumausainerikollisuuden. Erityisesti Itälä oli huolissaan yritysten palveluksessa työskentelevistä huumekoukussa olevista henkilöistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.