Mainos

Itälä: Palvelut ennen tulonsiirtoja

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä perää puolueilta selkeää valintaa palveluiden parantamisen ja tulonsiirtojen kasvattamisen välillä. Itälä kirjoittaa MTV3:n Nettivieraana, että päättäjien tehtävä poistaa epävarmuus terveydenhuollon ja muiden tärkeiden hyvinvointipalveluiden tulevaisuudesta.

Itälä korostaa, että tulonsiirtojen voimakas kasvattaminen kuluttaisi nopeasti kaikki ne voimavarat, jotka pitäisi suunnata hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden parantamiseen. -Väitän, että todellinen valintalinja ei ensi vaalikaudella kulje palvelujen parantamisen ja tuloverotuksen alentamisen välillä vaan palvelujen ja tulonsiirtojen kasvattamisen välillä. Tähän asetelmaan on puolueiden otettava kantaa ja kerrottava se äänestäjille, Itälä toteaa.

-Kysyn SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipposelta: onko heillä vastaus tai edes halua vastata siihen? Onko SDP:llä rohkeutta tehdä painotuksia ja valintoja, Itälä kirjoittaa. -Kysyn myös keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäeltä: ovatko he valmiita kertomaan oman valintansa vai onko vastaus perikeskustalaiseen tyyliin lupauksia kaikkiin suuntiin?

Itälä toteaa, että kestävän hyvinvoinnin ja hyvien palveluiden ylläpitäminen vaatii edelleen talouskasvua, paranevaa työllisyyttä ja maltillisia veronkevennyksiä. -Suomalaisten palkitseminen ahkeruudesta, yrittämisestä ja työnteosta myös verotuksellisin keinoin on kaikin puolin järkevää. Se ei voi - eikä saa - olla terveydenhoidon tai muidenkaan hyvinvointipalveluiden vastakohta, Itälä kirjoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.