Mainos

Itälä irtisanoutuu Bogolomoffin lausunnoista

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä irtisanoutuu Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan Harry Bogomoloffin lausunnoista. Itälän mukaan Bogolomoffin lausunnot eivät kuvasta kokoomuksen linjaa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä irtisanoutuu Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan Harry Bogomoloffin lausunnoista.

Yleisradion Lauantaiseurassa haastateltu Itälä vakuutti, etteivät Bogomoloffin railakkaat lausunnot mm. terveydenhuollosta edusta kokoomuksen linjaa. -Kokoomuksen valtuustoryhmä, kokoomus puolueena on irtisanoutunut hänen mielipiteistään. Ne on eettisesti varsin arveluttavia, Itälä sanoi.

Itälä arveli, ettei kokoomuksen valtuustoryhmässä ollut ennen Helsingin Sanomien Nyt-liitteen haastattelua tiedostettu millaisia ajatuksia Bogomoloffilla terveyspolitiikasta on. Kokoomuslaisia ajatuksia ne eivät ainakaan ole, Itälä vakuutti.

-Kun hän kertoo, ettei ole koskaan lukenutkaan kokoomuksen ohjelmia, niin niillä mielipiteillä ei ole mitään tekemistä kokoomuksen arvojen kanssa, Itälä sanoi.

Itälä myönsi, että jupakka on ongelmallinen, koska se on osunut kohtaan, jolloin käydään vakavaa keskustelua palvelujen järjestämisestä. Hän jätti asian jatkoselvittelyn Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmälle.

Menoa parannettava

Haastattelussa Itälä vähätteli tuoreen pääministerigallupin lukuja, jossa hänen kannatuksensa jäi kauas Paavo Lipposen (sd.) ja Anneli Jäätteenmäen (kesk.) luvuista.

Itälän mukaan eurooppalaiset vaalit ovat osoittaneet, ettei gallupeilla ole kovin suurta merkitystä. Ihmiset tekevät ratkaisunsa aivan viimeisinä päivinä, Itälä uskoi. -Kuntopiikki täytyy saada sinne. Tottakai se on haasteellista, Itälä myönsi.

Väli-Suomen median teettämässä mittauksessa Itälän halusi pääministeriksi 11 prosenttia vastaajista, kun Lipposta kannatti 28 ja Jäätteenmäkeä 35 prosenttia vastanneista. -Täytyy ottaa nöyrästi vastaan ja miettiä, että mikä tässä on vikana ja parantaa siltä osin juoksua, Itälä suunnitteli.

Itälä toisti jälleen kerran, ettei hän aio seurata Jäätteenmäen esimerkkiä ja itse asettua ehdolle Helsingissä. Hän aikoo pysyä juurillaan ja kotivaalipiirissään Varsinais-Suomessa, vaikka kokoomuksen viime vaalien ääniharava, Sauli Niinistö, ei olekaan enää ehdolla Helsingissä. -Pääministeriä ei ratkaista kuitenkaan Helsingin vaaleilla vaan koko maan vaaleilla, Itälä sanoi.

Itälä nostaa perheväkivaltaa tapetille

Kokoomuksen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä katsoo perheväkivallan jääneen liian vähälle huomiolle yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Itälä peräsi tänään muutoksia lainsäädäntöön ja esitti, että perheväkivallan uhreille ei enää sallittaisi syytteiden perumista. -On järkyttävää, että 40 prosenttia suomalaisista naisista on kokenut miehen tekemää väkivaltaa tai uhkailua. Tähän ongelmaan on löydettävä ratkaisu. Naisen paikka ei ole nyrkin ja hellan välissä, Itälä sanoi kokoomuksen naisten liiton liittokokouksessa Helsingissä.

Itälän mielestä turvallisuutta kodeissa lisätään parhaiten vaikuttamalla asenteisiin. Lisäksi tarvitaan lainsäädännöllisiä keinoja perheväkivallan saamiseksi kuriin. Lähestymiskieltolakia olisi tarkennettava lasten aseman osalta.

Syytteiden perumismahdollisuuden poisto on Itälän mielestä tarpeen, koska perheväkivallan uhri toimii usein painostuksen alaisena.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.