Mainos

Itälä: Hoitotakuu käyttöön

Sisäministeri Ville Itälä ehdottaa Etelä-Suomen Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa niin sanotun hoitotakuun käyttöönottoa.

Sisäministeri Ville Itälä haluaa selventää potilaiden oikeuksia.

Kokoomuksen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä haluaisi ottaa käyttöön niin sanotun hoitotakuun, joka takaisi asianmukaisten terveyspalvelujen riittävän nopean saannin. -Tulee määritellä selvästi, missä ajassa potilaalla on oikeus lääkärin arviointiin, erikoislääkärillä käyntiin ja lopulta lääketieteellisesti perusteltuun hoitoon, Itälä kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomien kolumnissa.

Itälän mielestä nämä potilaan oikeudet on kirjattava lakiin riittävän selvästi. Hän haluaisi myös kuntakohtaisten erojen kaventuvan. -Kunnat ovat viestittäneet, että terveydenhuollon ongelmat johtuvat kuntatalouden riittämättömistä resursseista. Toisaalta kuntien taloudellinen tila ei aina riitä selittämään suuriakin eroja terveyspalveluiden saatavuudessa ja laadussa.

Merkittävä osa eroista johtuu siitä, että joissakin kunnissa terveydenhuoltoon on panostettu riittävästi ja järjestelmä on luotu tehokkaaksi. Itälä pitäisi hoitotakuun periaatteiden mukaisena sitä, että palveluiden järjestäminen on myös tulevaisuudessa kuntien vastuulla. -Sitä vastoin palveluiden tuottaminen voi yhä enemmän tapahtua yksityisen sektorin ja kolmannen sektorin voimin, Itälä kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.