Mainos

Itälä haluaa yhä yhteisen presidenttiehdokkaan

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä haluaisi yhä porvaripuolueille yhteisen presidenttiehdokkaan. Hän on kuitenkin ehdokkaasta eri linjoilla pääministeri Matti Vanhasen kanssa.

Itälä suomii MTV3:n nettikolumnissaan keskustan käsitystä porvariyhteistyöstä. Itälän mukaan keskusta on valmis porvariyhteistyöhön silloin, kun sitä on heille hyötyä. Vastavuoroisuutta ei kuitenkaan ole.

Kesällä sivuun siirtyvä kokoomusjohtaja ei ymmärrä Vanhasen linjaa puhuttaessa yhteisestä presidenttiehdokkaasta. Itälän mukaan porvareiden yhteinen presidenttiehdokas tarkoittaa Vanhaselle keskustalaista ehdokasta. Itälä onkin valmis unohtamaan puheet yhteisestä ehdokkaasta, mikäli keskustan linja ei muutu.

Itälä arvostelee kolumnissaan myös presidentti Tarja Halosen linjaa Suomen pankin pääjohtajanimityksen yhteydessä. Kokoomusjohtaja arvelee Liikasen puoluekannan olleen ratkaiseva tekijä johtajan valinnassa. Halonen perusteli valintaa hallituksen esityksen yksimielisyydellä.

Ville Itälä vastustaa myös jyrkästi pätkäkomissaarin valitsemista. Itälän mukaan komissaarin pitää olla aina täysipainoisesti ja pitkäjänteisesti mukana komission työssä, eikä pätkäkomissaarin valinta palvele näitä periaatteita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.