Mainos

Itälä haluaa edelleen yhteisen porvariehdokkaan

Ville Itälä mielestä keskustelu yhteisestä porvariehdokkaasta presidentinvaaleissa tulee käydä ensisijaisesti kokoomuksen ja keskustan välillä.

Itälä, Ville

Kokoomuksen väistyvä puheenjohtaja Ville Itälä toivoo yhä porvareille yhteistä presidenttiehdokasta.

Itälän mukaan sopiva ajankohta aloittaa uudelleen keskustelu yhteisestä porvariehdokkaasta on ensi syksy kunnallisvaalien jälkeen. Presidentinvaalit käydään vuonna 2006.

Itälä sanoo keskustalaisen sanomalehti Suomenmaan haastattelussa, että keskustelu ehdokkaasta tulee käydä ensisijaisesti kokoomuksen ja keskustan välillä, mutta jos mahdollista, myös kristillisdemokraattien ja RKP:n kanssa.

Yhteisestä ehdokkaasta pitää Itälän mukaan sopia etukäteen ennen oman ehdokkaan valintaa. Jos sopivaa ehdokasta ei löydy, kokoomus menee Itälän mukaan vaaleihin omalla ehdokkaalla.

SDP:llä ja Vasemmistoliitolla erilainen aikataulu

Suomenmaan haastattelema SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma sanoo puolueensa antavan tasavallan presidentti Tarja Haloselle vielä vuoden miettimisaikaa mahdollista toista virkakautta ajatellen. Keskustelu SDP:n ehdokkaasta aloitetaan Heinäluoman mukaan ensi vuoden puolella siten, että puoluekokous voi kesäkuussa 2005 tehdä päätöksen ehdokkaastaan.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes katsoo, että valmistautuminen presidentinvaaleihin on ajankohtaista vasta kesän 2005 jälkeen. Siimeksen mukaan aikataulu riippuu paljolti siitä, mikä on nykyisen presidentin kanta siihen, onko hän käytettävissä vai ei.

Siimes muistuttaa, ettei Tarja Halonen ole antanut asiasta mitään "indikaatiota". Siimes korostaa olleensa hyvin tyytyväinen Halosen toimintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.