Mainos

Itäjunien matkanteko nopeutuu

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne nopeutuu tuntuvasti kesäkuun alusta. Nopeammat yhteydet mahdollistuvat, kun suomalaisviranomaiset alkavat hoitaa rajamuodollisuudet liikkuvassa junassa.

VR:n tavoitteena on painaa Venäjän-junien matka-ajat jopa puoleen nykyisestä kahdeksassa vuodessa.

Suomalaisviranomaiset tekevät passintarkastuksia Venäjän-junan seistessä Vainikkalan asemalla. Tämä on sunnuntaista lähtien historiaa; muodollisuudet hoidetaan jatkossa junan tehdessä matkaa.

Näin saadaan matka- aikoja nipistettyä vuorosta riippuen kymmenestä minuutista tuntiin ja neljäänkymmeneen minuuttiin. Myös muun muassa matkustajien aamuherätykset ovat jatkossa inhimillisempiin aikoikin. Niinikään valuutanvaihto-ja taxfree-palautukset voi hoitaa junassa asemalla poikkeamatta.

VR:n mukaan muutokset ovat lähtölaukaus maiden väliselle todelliselle nopealle junaliikenteelle. Suunnitelmien mukaan esimerkiksi Helsinki-Pietari-junan matka-aika puristetaan alle puoleen eli kolmeen tuntiin vuoteen 2005 mennessä.

Merkittävät nopeutukset vaativat kuitenkin sekä nykyistä nopeampaa kalustoa että ratojen kunnostusta. Projektin hoitamiseksi onkin jo esitetty ajatuksia suomalais-venäläisen rautatiealan yhtiön perustamisesta.
(MTV3/Tapio Nurmi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.