Mainos

Itä-Ukrainan separatistit valmiita tulitaukoon

Itä-Ukrainan kapinalliset vaativat takuut siitä, että Ukraina kunnioittaa tulitaukosopimusta.  

Venäjän, Ukrainan, Itä-Ukrainan separatistien ja Etyjin edustajien on määrä neuvotella huomenna Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon mukaan siellä on tarkoitus allekirjoittaa Itä-Ukrainaa koskeva tulitaukosopimus.  

– Tarvitsemme todelliset takuut, koska kaikki Ukrainan puolella taistelevat joukot eivät tottele Kiovan hallintoa, sanoi kapinallisjohtaja Oleg Tsarjov.  

Hänen mukaansa Ukrainan puolella taistelee oligarkkien joukkoja. Tsarjov lisäsi, ettei tulitaukoa saa hyödyntää niin, että näihin joukkoihin rekrytoida lisää ihmisiä tai että niille tuodaan lisää aseita.  
Venäläinen uutistoimisto Itar-Tass uutisoi jo aiemmin, että Itä-Ukrainan kapinallisalueiden johtajat  
ovat valmiit antamaan tulitaukokäskyn huomenna kello 14 Suomen aikaa. Edellytykseksi sanottiin, että Ukrainan on allekirjoitettava tulitaukosopimus.  

Asiasta ovat Ita-Tassin mukaan ilmoittaneet Donetskin alueen separatistien johtaja Aleksandr Zahartshenko ja Luhanskin alueen separatistien johtaja Igor Plotnitski.  

Zahartshenko ja Plotnitski sanovat ilmoituksessaan esittelevänsä huomenna omat ehdotuksensa Minskissä kokoontuvalle kontaktiryhmälle.  
  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.