Mainos

Itä-Timorin rauhanturvaoperaatio saattaa viivästyä

Itä-Timorin tilanne kiristyy huolimatta eilisestä päätöksestä sallia rauhanturvajoukot. Rauhanturvaoperaatio saattaa viivästyä aiotusta aikataulusta. Australian puolustusministeri on ottanut takaisin eilistä lausuntoaan, jossa hän lupasi 7 000 sotilaan olevan valmis muutamassa päivässä. Viime yönä antamassaan lausunnossa hän sanoi joukkojen kokoamiseen menvän ainakin viikon.

Itä-Timor

Itä-timorista poistuneet tuhannet pakolaiset sanovat viivyttelyn sallivan kansanmurhan. YK aikoo kuitenkin lähettää evakuoidut työntekijänsä takaisin Itä-Timoriin. YK:n edustaja kertoo, että viime viikolla evakuoidut työntekijät voivat palata Itä-Timoriin mahdollisimman nopeasti.

Turvallisuusneuvosto käsittelee Itä-Timoria

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään päättämään kansainvälisten rauhanturvajoukkojen lähettämisestä Itä-Timoriin. Neuvoston on määrä kokoontua sen jälkeen, kun sen viisihenkinen valtuuskunta on palannut kriisialueelta New Yorkiin.

Myös Indonesian ulkoministeri Ali Alatas osallistuu kokoukseen. Indonesian armeija antoi eilen hyväksyntänsä presidentti Habibien päätökselle päästää YK:n rauhanturvajoukot kriisialueelle. YK:n tuella rauhanturvajoukon lähettämistä valmistelee Australia.

Maan puolustusministeri John Moore sanoi tänään, että noin 7 000 sotilaan vahvuisen joukon kokoamiseen saattaa mennä jopa viikko. Vielä eilen Moore uskoi aikaa kuluvan kolmesta viiteen päivää. Australian lisäksi yksitoista maata on ilmoittanut olevansa valmis lähettämään joukkoja tai kalustoa Itä-Timoriin. Pohjoismaista ainoastaan Ruotsi on toistaiseksi ilmoittanut valmiudestaan osallistua operaatioon.
(MTV3-STT)
Riitta Siirtomaan raportti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.