Mainos

Itä-Timoriin tarvitaan rauhanturvaajia

Itä-Timorin itsenäisyysjohtajan Xanana Gusmaon mukaan kansanäänestykseen valmistautuvalle alueelle täytyy lähdettää pian aseistettuja rauhanturvaajia estämään jatkuvat väkivaltaisuudet. Jakartassa kotiarestissa oleva Gusmao sanoo Australian radiolle, että viime päivien verenvuodatuksen taustalla on Indonesian hallituksen tietoinen halu vaikeuttaa itsenäistymispyrkimyksiä.

Itätimorilaiset äänestävät maanantaina siitä, jääkö alue osaksi Indonesiaa vai itsenäistyykö se omaksi valtiokseen. YK:n valvomaa kansanäänestystä on edeltänyt itsenäisyyden kannattajien ja vastustajien verinen kahakointi.

Myös toinen itsenäisyysaktivisti Jose Ramos-Horta vetoaa kansainväliseen yhteisöön aseistettujen rauhanturvaajien lähettämiseksi Itä-Timoriin. Tämä on ainoa keino säästää ihmishenkiä ja pelastaa koko kansanäänestys, rauhanobelisti Ramos-Horta sanoi.

Hänen mukaansa Indonesia voisi halutessaan lopettaa puolisotilaallisten ryhmien harjoittaman väkivallan parissa päivässä, mutta sitä ei tule tapahtumaan ilman kansainvälistä painostusta.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.