Mainos

Itä-Suomi haluaa lisää venäläisiä

Itä-Suomessa on aloitettu jo toinen toinen venäläisturismin lisäämiseen keskittyvä ohjelma. Matkailuyritysten Venäjä-ohjelma pyrkii houkuttelemaan alueelle entistä suuremman osan matkailukärpäsen pureman saaneista venäläisistä. Ohjelma pyrkii myös lisäämään Itä-Suomi -tietoisuutta itänaapurissamme.

Ohjelman järjestää Etelä-Savon Te-keskus ja toteutuksesta vastaa Mikkelissä toimiva Helsingin kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus. Ohjelma on tarkoitettu Itä-Suomessa venäläisturisteille palveluja tarjoaville tai niitä suunnitteleville matkailualan yrityksille.

Nyt alkavassa ohjelmassa on mukana lähes 30 eri matkailualan yritystä. Pietarissa tehtyjen tutkimusten mukaan venäläisten tiedot Suomesta matkailualueena ovat huonot. Näin siitäkin huolimatta, että venäläiset ovat nykyään suurin ulkomainen matkailijaryhmä Suomessa.
Pietarissa järjestetään maaliskuussa esittely- ja myyntipäivä, jonka aikana venäläisille jaetaan tietoa Itä-Suomesta. Tapahtumaan kutsutaan paikallisia matkanjärjestäjiä tutustumaan Itä-Suomen matkailutarjontaan.

Ohjelmaan osallistuvat yritykset voivat myös saada projektiavustajan, joka koulutetaan venäläisturismin asiantuntijaksi erillisessä Matkailun Pietari Expert-ohjelmassa.
Lisäksi Pienyrityskeskus tarjoaa yrityksille Pietarissa kouluttamiaan venäläisiä kaupallisia avustajia sekä muut Pietarin palvelukeskuksen palvelunsa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.