Mainos

Itä-Suomessa paljastunut laaja huumevyyhti - kaupan myös vaarallista fentanyylia

Keskusrikospoliisissa on valmistunut esitutkinta kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta Itä-Suomessa. KRP epäilee, että Mikkelin alueelle on levitetty huomattava määrä hasista ja marihuanaa sekä kipulääkkeenä käytettäviä fentanyylilaastareita.

Rikoksista epäillyt ovat sekä hankkineet, pitäneet hallussaan, käyttäneet että myyneet eteenpäin huumausaineita ja huumausaineiksi luokiteltavia lääkeaineita. Lisäksi he ovat kasvattaneet kannabista vuokraamansa omakotitalon yläkerrassa.

Poliisi on takavarikoinut kotietsinnöissä huumausaineiden lisäksi muun muassa pienen määrän räjähdysainetta.

Tutkinnan yhteydessä vangittuna on ollut kaikkiaan neljä henkilöä. Heidät kaikki on vapautettu tutkinnan jälkeen. Poliisi on kuulustellut lisäksi kymmeniä eri henkilöitä.

Tapaukset ovat siirtyneet syyttäjälle syyteharkintaan. Oikeuskäsittelyjen odotetaan alkavan loppuvuodesta.

Fentanyyli erityisen vaarallinen huume

Poliisi haluaa varoittaa erityisesti fentanyylin vaarallisuudesta.

Fentanyyliä käytetään laillisesti lääkärin määräämänä kipulääkkeenä, mutta sen laiton käyttö huumausaineena on lisääntynyt viime vuosina.

Voimakkuudeltaan fentanyyli on kymmeniä kertoja heroiinia vahvempaa.

Aineiden vaikutukset ovat keskenään samanlaisia, mutta fentanyyliä tarvitaan huomattavasti pienempi annos kuin heroiinia vastaavan vaikutuksen saamiseksi. Tällöin myös annostelussa tapahtuvat virheet johtavat helposti yliannokseen ja kuolemaan. Fentanyyli on erityisen vaarallista yhteiskäytössä alkoholin ja keskushermostoon vaikuttavien aineiden kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.