Mainos

Itä-Suomessa laaja dieselvarkaussarja

Rikollisryhmä kauppasi Itä-Suomen kylmäasemilta anastettua polttoainetta yksityishenkilöille puolet normaalihintaa halvemmalla.

Poliisi kertoo paljastaneensa Itä-Suomessa laajan dieselpolttoainevarkauksien sarjan, jossa niin sanotuilta kylmäasemilta anastettiin yli 100 000 litraa polttoainetta.

Rikollisryhmän päätekijäksi epäillyn joensuulaisen miehen epäillään myös välittäneen 11 kiloa hasista pääkaupunkiseudulta Pohjois-Karjalaan viime vuoden lopulla ja kuluvan vuoden alussa. Välitetyn huumeen arvo on poliisin mukaan katukaupassa noin 110 000 euroa. Huumausainetta edelleen myyneiltä poliisi takavarikoi Joensuussa 1,3 kiloa hasista.

Esitutkinnassa poliisille selvisi, että pääepäillyllä oli erilliset organisaatiot polttoainevarkauksia ja huumekauppaa varten. Pääepäilty muun muassa hankki ja rahoitti varkauksiin käytetyn kuorma-auton sekä varastetulle polttoaineelle ostajat. Lisäksi hän palkkasi anastusrikosten tekijät.

Tutkinnassa kävi myös ilmi, että varkauksia yhdisti samanlainen tekotapa. Rikoksista epäillyillä oli varkauksia varten erityisesti varusteltu kuorma-auto, johon pystyttiin pumppaamaan kerralla jopa 12 000 litraa polttoainetta.

Anastettu polttoaine myytiin yksityishenkilöille noin puolella hinnalla normaalista myyntihinnasta. Polttoainetta kaupattiin poliisin mukaan Joensuun seudun lisäksi ainakin Kotkaan, Porvooseen ja Ouluun.

Tutkinnan aikana on ollut vangittuna kuusi ja pidätettynä neljätoista henkilöä. Pääepäilty on edelleen vangittuna. Esitutkinta kohdistui heinäkuun 2005 ja heinäkuun 2006 väliseen ajanjaksoon.

Poliisin mukaan jutut siirtyvät lähipäivinä syyttäjille syyteharkintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.