Mainos

Itä-Suomessa ja Pirkanmaalla laajoja sähkökatkoksia

Puiden lumikuorma on katkaissut sähköt yli 11 000 taloudelta Itä-Suomessa ja Pirkanmaalla. Itä-Suomessa ongelmien uskotaan helpottavan, mutta Pirkanmaalla katkokset saattavat jatkua.

Runsaat lumi- ja räntäsateet aiheuttivat sähkökatkoksia Itä-Suomessa viime yönä. Pahimmillaan ainakin 12 000 taloutta oli ilman sähköä Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa.

Lumi- ja räntäsade tarttui puihin, jotka taipuivat sähköjohtojen päälle. Suurjännitejohtoja meni poikki kymmenittäin. Etelä-Savossa sähköttä oli enimmillään noin 5 000 taloutta Suur-Savon Sähkön jakelualueen länsi-, etelä ja keskiosissa. Vikoja korjattiin koko yö kymmenien asentajien voimin.

Atro Oyj:n jakelualueella ongelmat keskittyivät Pieksämäen, Vesannon ja Jäppilän alueelle sekä Keski-Suomen puolella Sumiaisiin. Pahimmillaan yli 2 000 taloutta oli vailla sähköä. Katkokset kestivät yleensä pari tuntia.

Pohjois-Karjalan Sähkön alueella ns. tykkylumi aiheutti katkoksia Ilomantsissa, Enossa ja Heinävedellä. Yksittäisiä vikoja ilmeni myös päivän aikana. Noin 5 000 taloutta oli ilman sähköä enimmillään muutamia tunteja.

Yhtiöistä kerrottiin iltapäivällä, että sään kylmenemisen myötä lisää katkoksia ei ollut odotettavissa.

Ongelmia myös Pirkanmaalla

Pirkanmaalla on sattunut eilisillan jälkeen muutamia sähkönjakelukatkoksia, joiden takia useat sadat taloudet joutuivat olemaan ilman sähköä pisimmillään yli kahden tunnin ajan.

Pahimmat katkot sijoittuivat Parkanon, Luopioisten, Oriveden ja Ruoveden seuduille. Parkanossa ja Kihniössä olivat sähköt poikki viime yönä yhteensä noin 500:ltä Leppäkosken Sähkön asiakkaalta. Kymmenillä talouksilla katko kesti kaksi ja puoli tuntia.

Vattenfallin asiakkaat kokivat samanmittaisia katkoja muun muassa Oriveden pohjoispuolella tänään. -Katkojen syynä oli räntäsade, joka painoi puita linjojen päälle.

Tampereen pohjoispuolella on odotettavissa kelin pakastuessa edelleenkin yksittäisiä jakeluhäiriöitä, kertoi käyttöpäällikkö Markku Vänskä Vattenfallista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.