Mainos

Itä-Suomen yliopiston strategia sävellettiin rokkibiisiksi

Strategiasta tulee ensimmäiseksi mieleen joku erityisen kuiva paperi. Itä-Suomen yliopiston startegiaan voi tutustua nyt helpommin – kuuntelemalla noin neljän minuutin rokkibiisin.

– Poppia yritetään tehdä, mutta progea pukkaa tulemaan, myöntää biisi-idean isä, yliopiston henkilöstöjohtaja Jouni Kekäle

Strategiabiisin nimi on komeasti State of the Smart. Vapaasti suomennettuna esimerkiksi Fiksujen kokoontumispaikka. Tarkoitus on viestiä yliopiston parhaista puolista, kuten kärkialoista ja visioista ja siitä miten tulevaisuudessa pärjätään.

– Se on juuri sitä tylsää jota kukaan ei lue?

– No en sanoisi näinkään, sitä on kehuttu paljon sitä strategiaa, mutta toki niissä piireissä jotka lukevat sitä.

– Mutta eikö tämä biisi ole parempi?

– Biisi on yleismaailmallisempi. Minä luulen, että tämä on opiskelijoille helpommin lähestyttävä, Kekäle pohtii.

Biisi syntyi pikavauhdilla

Paperilla strategian nimi on kuivasti "Itä-Suomen yliopiston tieteidenvälisiä ratkaisuja vuosille 2015–2020". Kun idea iski, Kekäle sävelsi ja sanoitti kappaleen yhdessä illassa. Siis hyvin epätyypillistä yliopistopiireissä.

– Ei ollut mitenkään suunnitelmallinen prosessi. Se vain tuli.

Kokoonpanossa soittaa kitaristi Kekäleen lisäksi kaksi muutakin tohtoria. Bändi keikkailee Kalevalasta peräisin olevalla nimellä Pohyola Trio. Siinä soittavat yliopistonlehtori Pasi Tuunainen rummuissa ja kasvatustieteen professori Antti Juvonen basssossa. Solistina on yliopistosta hiljattain valmistunut Hennariikka Syvänne.

Juvonen on perehtynyt työssään erityisesti musiikkikasvatukseen ja näkee strategian sovituksessa pitkään soittaneen kokoonpanon musiikillisen historian.

– Siellä on Deep Purplea, Jimi Henrixiä, Joe Cockeria ja jopa Creedence Clearwater Revivalia kuultavissa, Juvonen määrittelee kappaleen musiikkilinjaa. 

Pohyola Trio ei aio kuitenkaan vielä vaihtaa musiikkialalle.

– Toistaiseksi yliopistolla maksetaan paremmin, Kekäle muistuttaa hymyssä suin. 

Nuorekasta markkinointia

Strategiabiisi on kovaa kamaa opiskelijarekrytoinnissa, ja saattaapa siitä pikkutunneilla joku innostua henkilökunnan bileissäkin.

– Jos tämä nousee listoille niin kuka saa rojaltit?

– Kyllä se yliopiston piikkiin menee. Pientä korvausta ehkä artisteillekin, Kekäle luottaa. 

State of the Smart -kappaletta aiotaan käyttää yliopiston markkinoinnissa. Muutamilla yliopistoilla on ollut jo pitkään erilaisia tsemppiilauluja ja hengennostatusbiisejä.

– Ainakin Harvardin yliopistolla on ollut oma bändi vuodesta 1919 saakka ja taistelulauluja joilla nostatetaan tekemisen meininkiä. Ja se on maailman parhaita yliopistoja, joten kyllä tässä kovassa seurassa ollaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.