Itä-Suomen salametsästysrikoksista epäillään viittäkymmentä

Poliisitutkinta Itä-Suomessa viime talvena paljastuneessa salametsästyvyyhdessä on loppumetreillä. Erilaisista metsästysrikoksista epäillään noin viittäkymmentä henkilöä. Esitutkinnassa paljastui, että salametsästäjät ampuivat lähes kaikkea mitä metsässä liikkuu.

Poliisi selvittää iisalmelaisen Riistaportti Oy:n osuutta salametsästyksessä ja laittoman saaliin kätkemisessä. Riistaportti välitti poliisin mukaan valtavan määrän salakaadettua hirven- ja karhunlihaa sekä riistalintuja, joiden kauppa on kielletty. Salaa kaadettiin myös runsaasti rauhoitettuihin lajeihin kuuluvia eläimiä, kuten räystäspääskyjä ja viirupöllöjä. Rauhoitettujen lajien osalta poliisi epäilee tekijöitä luonnonsuojelurikoksista.

Ylä- ja Koillis-Savon, Etelä-Kainuun sekä Pielisen- Karjalan alueen salametsästysrikoksista epäillään yhteensä noin 50 henkilöä. Karhujen salakaadoista syytteen on jo saanut 8 henkilöä. Laajassa hirvijutussa on meneillään syyteharkinta. Nurmeksen rikoshaaran osalta KRP saa esitutkinnan päätökseen näinä päivinä. Riistaportin osalta esitutkinta on talousrikosepäilyjä lukuunottamatta myös päättymässä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.08.2003).

Lue myös:

    Uusimmat