Mainos

Itä-Suomen salakaatojuttua ratkotaan vihjepuhelimien avulla

Itä-Suomessa viime vuonna paljastuneeseen laajaan salakaatojuttuun haetaan selvyyttä nyt myös vihjepuhelimien avulla. -Jutun selvittelyn yhteydessä on käynyt ilmi, että jotkut henkilöt ovat joutuneet uhkailujen ja painostuksen kohteeksi. Heille on kerrottu aiheutuvan vaikeuksia, jos he kertovat rikoshavainnoistaan viranomaisille. Poliisi haluaa nyt selvittää asiaa kokonaisuudessaan, kertoo rikosylikomisario Timo Palkamo keskusrikospoliisista.

Kansalaiset voivat ilmoittaa tietonsa poliisille numeroihin 013-8121 200 tai 050-5966 770.

Keskusrikospoliisin ja poliisin tutkijat ovat selvittäneet laitonta hirvenmetsästystä viime syksystä lähtien muun muassa Ylä- ja Koillis-Savossa sekä Ylä-Karjalassa. Esitutkinnassa ovat parhaillaan mm. Koillis-Savossa tapahtuneet hirvien salakaadot sekä iisalmelaisen lihanjalostusyhtiö Riistaportti Oy:n toiminta.

Tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuna tai pidätettynä jo kymmenkunta ihmistä. Nyt pidätettynä on kaksi nurmeslaista miestä, joita epäillään metsästysrikoksista ja laittoman saaliin kätkemisestä. Miesten mahdollisesta vangitsemisesta päätetään viimeistään perjantaina. Palkamon mukaan tutkinnan kohteena oleva salametsästys ja siitä saadun lihan välitys on ollut joidenkin henkilöiden osalta hyvinkin suunnitelmallista, jopa ammattimaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.