Mainos

Itä-Suomen liittoyliopisto toteutuu

Joensuun ja Kuopion yliopistot yhdistävän liittoyliopiston odotetaan nousevan yhdeksi Suomen vahvimmista yliopistoista.

Joensuu ja Kuopion yliopistoista muodostuva Itä-Suomen liittoyliopisto toteutuu vuoden 2010 alussa. Molempien yliopistojen hallitukset ovat hyväksyneet sopimuksen liittoyliopiston muodostamisesta. Opetusministeriö on myöntänyt yliopistoille yhdistymistä varten tänä vuonna 3,5 miljoonaa euroa. Merkittävää lisärahoitusta on luvassa vuosille 2008-2010.

Liittoyliopisto on syntyessään yksi Suomen vahvimmista yliopistoista. Esimerkiksi rahoituksen, kotimaisten julkaisujen ja ulkomaisten referee-julkaisujen osalta se on kolmanneksi suurin.

Neljänneksi suurimmaksi yliopisto nousee ylempien tutkintojen ja tohtorin tutkintojen määrällä mitattuna. Liittoyliopistossa näitä tutkintoja suoritetaan noin 1300 vuodessa.

Uudessa yliopistossa työskentelee 2900 henkilöä ja opiskelijoita on yli 14 000. Yhteenlaskettu budjettirahoitus ja täydentävä rahoitus on noin 200 miljoonaa euroa.

- Syntymässä on eurooppalaisittain merkittävän kokoluokan yliopistokokonaisuus, Kuopion yliopiston rehtori Matti Uusitupa ja Joensuun yliopiston rehtori Perttu Vartiainen arvioivat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.