Mainos

Itä-Suomen karhujahdissa runsaasti rikkomuksia

Karhujahti epäonnistui Itä-Suomessa tänä syksynä pahasti. 30 lupaa kohti tiedossa on jo viisi käräjäjuttua.

Syksyn karhujahti on epäonnistunut pahasti Itä-Suomessa. Metsästyksessä on sattunut poikkeuksellisen paljon erilaisia rikkomuksia. Poliisiviranomaiset vaativatkin tiheimmällä karhualueella Pohjois-Karjalassa selkeitä muutoksia nykyiseen metsästystapaan. Kova kiire ja runsas karhukanta ovat lisänneet vastuutonta metsästystä.

Metsästyksessä on tapettu laittomasti emokarhu, kaksi pientä pentua ja kaksi luvatonta karhua. 30 lupaa kohti on tiedossa jo viisi käräjäjuttua.

- Lopputulos ei tosiaankaan ole mairitteleva. Virheitä on karhunmetästyksessä tänä syksynä Itä-Suomessa sattunut paljon ja tähän tullaan kyllä reagoimaan, vakuuttaa riistapäällikkö Juha Kuittinen Pohjois-Karjalan riistanhoitopiiristä.

Kuittisen mukaan karhujen tunnistamisessa on ollut puutteita.

- Metsästäjät eivät ole tunteneet, että milloin on kyseessä on rauhoitettu alle vuoden ikäinen karhunpentu ja milloin kyseessä on vuoden ikäinen erauspentu jota voi jo kyllä metsästää.

Karhujahtia leimaa nykyisin valtava kiire ja hosuminen. Itärajalla on paljon karhuja eikä yhteislupiin perustuva metsästystapa näytä soveltuvan tilanteeseen. Kiire on tuonut myös vastuuttomuutta, harmittelee Ilomantsin kihlakunnan poliisipäällikkö Jarmo Nykänen.

- Se on huolestuttavaa, että nimenomaan karhujen metsästyksen suhteen markkinointi on sitä luokkaa, että tällä tehdään kovaa bisnestä. Karhunkaatomatkoja markkinoidaan ja siellä liikkuu suuret summat rahaa.

Varmaa on ainakin se, että syksyn kohelluksesta lähtee useita raportteja suurpetotilannetta seuraavalle EU-komissiolle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.