Mainos

Itä-Suomen epidemian aiheutti A-influenssavirus

Epidemiaan on kuollut kolme henkilöä. Influenssaepidemioita esiintyy joka talvi, jolloin noin 5-15 prosenttia väestöstä sairastuu.

Keski-Karjalassa ja Kuopiossa esiintyneiden hengitystieinfektioiden aiheuttajaksi on osoittautunut tavallinen A-influenssavirus. Terveyskeskusten vuodeosastojen lisäksi virusta on tavattu myös avohoidon potilailla, mikä viittaa siihen, että kausi-influenssaa on edelleen liikkeellä. Vuodeosastoilla hengitystie-epidemia on jo laantumassa.

Maanantain jälkeen Tohmajärven terveyskeskuksen vuodeosastolla on sairastunut yksi potilas ja yksi hoitohenkilökuntaan kuuluva. Epidemiaan on kuollut terveyskeskuksessa kaksi vaikeasti perussairasta potilasta. Kiteen terveyskeskuksessa on edelleen hoidossa kaksi potilasta, mutta uusia tapauksia ei ole tullut.

Kuopion Riistaveden palvelukeskuksessa epidemiaan on sairastunut yhteensä noin 30 potilasta ja hoitohenkilökunnan jäsentä. Yksi potilas on myös kuollut. Uusia tautitapauksia ei ole tullut tietoon maanantain jälkeen, ja sairastuneet ovat toipuneet tai toipumassa.

Epidemiaosastoilla on tehostettu käsihygieniaa ja sairastuneet hoidetaan erillään muista potilaista. Lisäksi vuodeosaston potilaille on aloitettu virusestolääkitys viikon ajaksi.

Influenssaepidemioita esiintyy joka talvi, jolloin noin 5-15 prosenttia väestöstä sairastuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.