Mainos

Itä-Jerusalemissa israelilaisten talonvaltaus

Pääministeri Benjamin Netanyahu tuomitsi tänään juutalaisten uudisasukkaiden talonvaltauksen Itä-Jerusalemissa. Netanyahun mukaan hanke ei ole hyväksi Jerusalemin kaupungille eikä Israelin valtiolle. Hän ei kuitenkaan vihjannut, mihin toimiin Israel aikoo ryhtyä talonvaltaajia vastaan.

Juutalaiset uudisasukkaat asettuivat tänään taloksi kahteen asuntoon, jotka he valtasivat arabien asuttamassa Itä-Jerusalemissa. Israelin turvallisuusministerin mukaan heillä on laillinen oikeus asuntoihin.

Palestiinalaiset suuttuivat talonvaltauksesta ja kivittivät asukkaiden autoja ja hajottivat lähistön ikkunoita. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut ja Israelin poliisi lähetti paikalle lisävoimia.

Pääministeri Benjamin Netanyahun edustajan mukaan amerikanjuutalainen liikemies on ostanut asunnot täysin laillisesti, joten asukkaita ei saada häädettyä sieltä. Asukkaat, jotka kuuluvat äärioikeistolaiseen ryhmään, nostivat talojen katolle suuren Israelin lipun ja ilmoittivat, ettei heillä ole mitään aikomuksia muuttaa pois.

Palestiinalaisjohtajat varoittivat, että valtaus saattaa kiihdyttää väkivaltaisuuksia alueella.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.