Itä-Helsingissä terveyspalveluja saa oluttuopin äärellä

Itä-Helsingissä aloitetaan kokeilu: terveydenhoitopalveluja tarjotaan kahdessa ravintolassa, Pub Siilinpesässä Herttoniemessä, sekä Kulmapotkussa Roihuvuoressa.

Itähelsinkiläiset pääsevät tulevaisuudessa mitauttamaan verenpaineensa ja verensokerinsa kulmakuppilassaan. Helsingin kaupungin terveyskeskus nimittäin tarjoaa asiakkailleen terveydenhoitopalveluja kahdessa ravintolassa, Pub Siilinpesässä Herttoniemessä sekä Kulmapotkussa Roihuvuoressa.

Verenpaineen ja verensokerin voi mitauttaa ravintolassa joka toinen viikko, mittauksista huolehtivat terveydenhoitoalan opiskelijat, jotka antavat myös terveysneuvontaa.

– Haluamme edistää ihmisten hyvinvointia tarjoamalla terveyspalveluja siellä, missä he liikkuvat muutenkin, Terveellinen kaupunginosa -ohjelman projektipäällikkkö Jouko Ranta kertoo.

– Emme mene ravintoloihin saarnaamaan alkoholinkäytön vaaroista. Tarkoituksena on sen sijaan madaltaa kynnystä terveyspalvelujen käyttöön ja havaita ajoissa esimerkiksi verenpainetaudin tai kakkostyypin diabeteksen riski.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja