Mainos

Itä-Helsingin huumerikollisuus lisääntymässä

Huumausainerikollisuus on poliisin mukaan selvässä kasvussa Itä-Helsingissä. Viimeksi kaupunginosan huumausainetilanteeseen saatiin tuntumaa viikonloppuna, kun poliisi löysi lähinnä asuntoihin tehdyssä huumeratsiassa heroiinia, amfetamiinia, hasista sekä huumausaineiksi luokiteltavia hamppukasveja.

Poliisi otti kiinni 12 henkilöä. Osa kiinniotetuista oli etsintäkuulutettu. Suurin löydetty erä oli yli 10 grammaa amfetamiinia. Erikoisimman löydön poliisi teki Kauppakartanonkadulla, jossa eräs kiinniotettu kasvatti asunnossaan seitsemää huumausaineeksi luokiteltavaa hamppukasvia. Viikonlopun ratsiassa oli mukana poliiseja Itäkeskuksen ja Malmin poliisipiireistä sekä huumerikosyksiköstä.

Poliisin mukaan huumausainerikollisuus on lisääntynyt Itä-Helsingissä selvästi. Vuonna 1997 Itäkeskuksen poliisipiirissä kirjattiin huumausainerikoksia kaikkiaan 45 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Viimeksi jouluaattona löydettiin kotietsinnässä yli 40 grammaa heroiinia ja yli sata grammaa amfetamiinia. Sen sijaan koko Helsingissä huumausainerikosten määrä ei ole lisääntynyt.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.