Mainos

IT-toiminta söi Talentumin tulosta

Talentumin viime vuoden tulos ennen veroja heikkeni 1,1 miljoonaan euroon edellisvuoden 12,6 miljoonasta eurosta.

talentum

Talentum teki 2,5 miljoonan euron liiketappion. Internet- ja uusmedialiiketoiminnan liiketappio oli 10,6 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 2,4 miljoonaa euroa. IT-toiminnan liikevaihto nousi samalla 5,2 miljoonasta eurosta 15,4 miljoonaan euroon.

Tulos vastaa analyytikoiden odotuksia. Reutersin keräämässä ennusteessa analyytikot olivat arvioineet tulokseksi ennen veroja 0,3 miljoonaa euroa. Ennusteet vaihtelivat miljoonan euron tappion ja 6,6 miljoonan euron voiton välillä.

Talentumin osakekohtainen tulos oli 0,03 euroa, kun se vuonna 1998 oli 0,60 euroa. Liikevaihto oli 53,6 miljoonaa euroa, joka on 28 prosenttia enemmän kuin vuonna 1998.

Yhtiön mukaan tappiollisuus johtui pääosin kansainvälistymisen kustannuksista sekä WOW!n, Ihmemaa-hakukoneen ja muiden ns. verkkobrandien kehittämisvaiheen vaatimista panostuksista.

Talentum ennakoi, että Internet-toiminnot pysyvät tappiollisina myös tänä vuonna. Lehdenkustannus sujui Talentumilta paremmin ja kustannustoiminnan liikevoitto kasvoi lähes 15 prosenttia 7 miljoonaan euroon.

Talentum kustantaa mm. Talouselämää ja Tekniikka&Taloutta, ja lehdenkustannus tuo konsernin liikevaihdosta yhä yli 70 prosenttia. Suoramarkkinoinnista tulosta kertyi 0,7 miljoonaa euroa. Jatkossa Talentum hakee lisää voimavaroja kehitykseen yhdistymällä mm. ammattikirjallisuutta kustantavan Kauppakaaren kanssa.

Tytäryhtiö Satama Interactive taas rahoittaa voimakasta laajentumistaan listautumalla Helsingin pörssiin.

Tämän vuoden tuloskehitystä Talentum kommentoi arvioimalla, että vakiintuneen liiketoiminnan kehitysnäkymät ovat hyvät ja tuloskehitys vakaa. Lopulliseen tulokseen vaikuttavat kuitenkin Internet-markkinoiden kehitys ja panostusten lopullinen taso.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.