Mainos

IT-alan työoloissa parantamisen varaa

Uusmedia-alan työajan seurannassa on merkittäviä puutteita. Tämä käy ilmi Uudenmaan työsuojelupiirin tekemästä IT-alan työoloselvityksestä.

-

Uudenmaan työsuojelupiirin selvityksen mukaan uusmedia-alalla on yleistä mm. se, ettei ylityömääriä pystytä seuraamaan puuttuvien tietojen vuoksi. Lisäksi lähes viidesosalta tarkastetuista yrityksistä myös puuttui työterveyshuolto kokonaan. Ongelmia selitetään uuden alan käytäntöjen vakiintumattomuudella. IT-kuplan puhjettua työoloihin on kuitenkin alettu kiinnittää enemmän huomiota.

Uudenmaan työsuojelupiiri kävi läpi neljänkymmenen IT-firman työolot. Suurimmaksi ongelmaksi nousi työajanseuranta. Työaikakirjanpidossa oli puutteita lähes 80 prosentilla yrityksistä. Kokonaan se puuttui reilulta neljäsosalta yrityksistä.

- Suurimmassa osassa viime vuonna tarkastetuista yrityksistä oli käytössä sellainen liukuvan työajan tapainen, josta kuitenkin oli joltakin osin jäänyt sopimatta tärkeitä asioita joita liukuvaan järjestelmään kuuluu, sanoo työsuojelupiirin tarkastaja Eerika Kähärä.

Työsuojelutarkastajille oli myös yllätys, että työterveyshuolto puuttui kokonaan lähes viidesosasta tarkastettuja yrityksiä.

Työntekijällä ei tietoa oikeuksistaan

Tutkimus osoitti lisäksi, että IT-työläisten tietämys oikeuksistaan hataraa, vaikka työolot olisivatkin hyvät.

- Työsuojelutiedon puute on valtava. Yksinkertaisesti työantaja tai työntekijä ei tiedä, mitä työsuojelu on ja minkälaista lainsäädäntöä liittyy siihen kokonaisuudessaan, kertoo Uudenmaan työsuojelupiirin ylitarkastaja Riina Länsikallio.

Työsuojelutarkastajat arvelevat, että IT-alan työkäytäntöjen ajantasalle saattamisessa on kova urakka. Tähän mennessä on vasta päästy raapaisemaan pintaa.
(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.03.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.