Mainos

It-alan tradenomit järjestäytyivät valvomaan etujaan

Kevään irtisanomisuutiset ovat vetäneet monen it-alan työntekijän vakavaksi. Irtisanomis- tai lomautusuhka koskee arviolta 5000:a it-alan työntekijää. It-alan tradenomit perustivat tänään oman edunvalvontayhdistyksen Tradenomiliiton yhteyteen.

Tarkoituksena on koota voimaa epävarmasta työmarkkinatilanteesta selviämiseen. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Jani Mononen. Sysäyksenä yhdistyksen perustamiseen oli synkän työtilanteen lisäksi tradenomikoulutuksen heikko arvostus.

-Jotkut työnantajat eivät vieläkään tiedä, että tradenomi on korkeakoulututkinto. Ihmisiä sijoitetaan vääränlaisiin tehtäviin, Mononen valittaa.

It-tradenomien tavoitteena on päästä keskustelemaan suoraan työnantajajärjestöjen kanssa alansa ongelmista.

-Ihmisiä käytetään kuin kertakäyttötavaraa, Mononen kuvaa. Työnantajien pitäisi yhdistyksen mielestä irtisanomisten sijaan panostaa työntekijöiden uudelleenkoulutukseen.

Järjestäytymisaste nousuun


It-tradenomien ensimmäisenä tavoitteena on saada alan työntekijät yhdistyksen jäseniksi. Ay-toiminta ei ollut erityisessä huudossa, kun alalla meni hyvin. Järjestäytymiseen ei nähty tarvetta. Edunvalvonnan ongelmana on myös liittojen eripuraisuus.

STTK-lainen Erityisalojen toimihenkilöliitto Erto on houkutellut jäsenikseen paljon alan väkeä. Mononen toivoo, että etuja voitaisiin tulevaisuudessa valvoa sulassa sovussa koulutustaustasta huolimatta.

-Tällä hetkellä työnantajilla on etulyöntiasema hajanaisen työntekijäkentän takia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.