Mainos

It-alan 50 suurinta menestyvät melko hyvin

It-alan Suomen 50 suurimman yrityksen liiketaloudelliset tunnusluvut ovat vähintään tyydyttävät. Yritysten luottokelpoisuuskin on säilynyt melko hyvänä, ilmenee Suomen Asiakastiedon kesäkuussa tekemästä selvityksestä.

It-alan heikosta tilanteesta ja surkeista näkymistä on Suomen Asiakastiedon mukaan puhuttu pitkään ja mielikuva alasta on keskimääräistä negatiivisempi. Jotkut alan yrityksistä ovat poistuneet markkinoilta lopullisesti ja toiset joutuvat tekemään paljon töitä elinkelpoisuutensa turvaamiseksi. Kuitenkin monella alan yrityksellä menee edelleen hyvin ja jopa aikaisempaa paremmin.

Yritysten kannattavuutta kuvaava tunnusluku, sijoitetun pääoman tuottoaste, on keskimäärin edelleen tyydyttävä, vaikka luku onkin alentunut jonkin verran kolmen vuoden aikana. Vakavaraisuuden tunnusluku, omavaraisuusaste, on sen sijaan jatkuvasti parantunut ja on erinomainen.

Parhaimpaan luottokelpoisuusluokkaan AAA kuuluvien yritysten osuus pysyi koko tarkastelujakson ajan noin 40 prosentissa. Lähes 75 prosenttia yrityksistä luokiteltiin vähintään AA:ksi. Vaikka tilanne on heikentynyt vuodesta 2002, edelleen ainoastaan kaksi prosenttia yrityksistä luokiteltiin luottokelpoisuudeltaan heikoksi eli luokkaan B.

Suomen Asiakastieto selvitti kesäkuussa Suomen 50 suurimman it-alan yrityksen taloudellisen aseman ja luottokelpoisuuden kehityksen kolmen viime vuoden ajalta. Tunnusluvut laskettiin vuosina 2000-2002 päättyneiden tilikausien tilinpäätöksistä. Luottokelpoisuusluokitus poimittiin vuosien 2001-2003 kesäkuun tilanteista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.