Mainos

Istuva presidentti voitti Kyproksen vaalit

Kyproksen presidentti Glafkos Klerides, 78, voitti tänään täpärästi presidentinvaalit ja hänen vastaehdokkaansa Giorgios Iakovou, 59, myönsi tappionsa.

Kun kaikki äänet oli laskettu Klerides oli saanut niistä 50,8 ja Iakovou 49,2 prosenttia. Kleridesin kannattajat juhlivat voittoa sunnuntai-iltana maan pääkaupungissa Nikosiassa. Iakovou myönsi tappionsa ja onnitteli voittajaa.

Vaaleissa ei ollut muita ehdokkaita, koska nämä oli karsittu pois ensimmäisellä äänestyskierroksella viime sunnuntaina. Toinen kierros pidettiin, koska kukaan ehdokkaista ei saanut tarvittavaa 51:tä prosenttia äänistä viikko sitten. Äänestäminen on Kyproksessa pakollista, ja äänestysoikeuden käyttämättä jättämisestä sakotetaan.

Vain kyproksenkreikkalaiset äänestivät vaaleissa. Kypros on vuodesta 1974 lähtien ollut jaettuna kreikkalaiseen ja turkkilaiseen osaan Turkin joukkojen vallattua maan pohjoisosan. Vaalien tuloksella onkin suuri merkitys saarivaltion yhdistämisponnisteluissa. Ulkomaisten asiantuntijoiden mukaan konservatiivinen Klerides edustaa yhdistämiskysymyksessä maltillisempaa linjaa kuin riippumaton Iakovou. Kleridesillä on edessään myös tärkeät neuvottelut Kyproksen liittymisestä EU:hun.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.