Mainos

Istanbulissa pommi-isku, uhrien joukossa ei suomalaisia

Istanbulissa räjähtäneet pommit ovat surmanneet 17 ihmistä. Turkkilaisen Anatolia-uutistoimiston mukaan haavoittuneita on noin 150, joista seitsemän on saanut vakavia vammoja.

Suomen Ankaran-suurlähetystön mukaan uhrien joukossa ei tiettävästi ole suomalaisia.

Roskasäiliöihin kätketyt kaksi pommia räjäytettiin peräkkäin Gungorenin suositulla ostosalueella Istanbulin Euroopan-puoleisessa osassa.

Ensimmäinen pienempi pommi säikäytti ihmiset kadulle. Suurimman osan tuhoista aiheutti kuitenkin toinen, isompi pommi, joka räjähti lähistöllä noin kymmenen minuuttia ensimmäisen räjähdyksen jälkeen

Kaupungin kuvernööri Muammar Gülerin mukaan on varmaa, että kyse on terrori-iskusta. Kukaan ei kuitenkaan ole ilmoittautunut myöhään eilen illalla sattuneiden iskujen tekijäksi. Paikallisten sanomalehtien mukaan poliisi epäilee iskuista kurdiseparatistien PKK-järjestöä. PKK:n poliittista siipeä johtava Zubeyir Aydar on silti kiistänyt järjestön olevan iskujen takana.

Turkin pääministeri Tayyip Erdogan kehotti kansalaisia yhtenäisyyteen iskujen jälkeen.

Suomen ulkoministeri ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtaja Alexander Stubb tuomitsee pommi-iskut.

"Tuomitsen terrori-iskut yksiselitteisesti. Esitän syvimmät osanottoni Turkin kansalle sekä erityisesti loukkaantuneiden ja menehtyneiden omaisille", Stubb sanoo tänään lehdistötiedotteessa.

Turkki edelleen turvallinen matkailijoille

Seitsemän uutisissa vieraillut Suomen Turkin suurlähettiläs Maria Serenius Turkin kuitenkin edelleen olevan turvallinen lomakohde, kunhan seuraa tilannetta myös oma-alotteisesti.

- Ankaran suurlähetystö laatii matkustustiedotteen säännöllisesti ja siihen kirjataan aina viimesimmät tapahtumat ja kehottaisin kaikkia matkailjoita lukemaan tämän tiedotteen ennen kuin lähtevät Turkkiin.

Sereniuksen mukaan iskut eivät olleet suunnattuja ulkomaalaisia vastaan, sillä ne tapahtuivat alueella, jossa turisteja ei paljon liiku.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.