Mainos

Istanbulissa etsittiin iskujen suunnittelijoita

Turkissa on pidätetty useita ihmisiä liittyen torstain pommi-iskuihin. Elämä Istanbulissa on palannut tänään hiljalleen normaaliin.

Turkissa pidätettiin perjantaina useita ihmisiä epäiltynä yhteyksistä Istanbulissa torstaina tehtyihin pommi-iskuihin. Jo kaksi ääriryhmää on ilmoittanut olevansa 27 ihmisen hengen vaatineiden iskujen takana. Molemmat ryhmät sanovat kuuluvansa al-Qaida-verkostoon.

Torstain iskut kohdistuivat Britannian konsulaattiin ja brittiomistuksessa olevaan HSBC-pankkiin. Britannian pääkonsuli Roger Short sai surmansa konsulaatin räjähdyksessä.

Abu Hafz al-Masrin prikaatit -ryhmä ilmoitti ottaneensa Shortin kohteekseen, koska tämä on taistellut islamia vastaan ja johtaa Britannian politiikkaa alueella. Ryhmä ilmoitti aiemmin olleensa vastuussa lauantain kahdesta synagogaiskusta.

Toinenkin ryhmä on ilmoittautunut pommi-iskujen tekijäksi. Myös lähes tuntematon turkkilaisryhmä Suuren orientin islamilainen hyökkäysrintama (IBDA-C) väittää olevansa osa al-Qaida-verkostoa.

Turkin ulkoministeri Abdullah Gül kertoi, että poliisi on pidättänyt useita ihmisiä epäiltynä yhteyksistä pommi-iskuihin. Tarkempia tietoja ei annettu, mutta turkkilaisen H rriyet-lehden mukaan pidätettyjä on seitsemän.

Elämä Istanbulissa palasi tänään hiljalleen normaaliin. Pankkijätti HSBC:n konttoreissa palattiin töihin, mutta pörssi ei vielä avannut oviaan. Ulkomaisia turisteja kehotettiin varovaisuuteen, ja monet maat pyysivät kansalaisiaan välttämään toistaiseksi Turkkiin matkustamista.

Pommi-iskujen toteuttajien epäillään valinneen Turkin kohteekseen, koska maa on länsimaistunut, tähtää EU-jäsenyyteen ja on tehnyt Irakissa yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa.

(STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.