Mainos

Istanbulissa asuva suomalainen: Protestien laajuus yllätti paikallisetkin

Istanbulissa vuoden asunut freelancetoimittaja Pauliina Tervo kertoo MTV3 Uutisille, että mielenosoitusten laajuus on ollut paikallisille yllätys. Tunnelma kaupungissa on jännittynyt.

Pauliina Tervon mukaan poliisin otteet ovat olleet kohtuuttoman kovat. Poliisin toimista ovat joutuneet kärsimään myös sivulliset.

– Asun noin viiden minuutin päässä Taksimin aukiolta. Kun poliisit menivät iltapäivällä meidän katuamme alas, he käyttivät vesitykkejä ja kyynelkaasua. Yksi kyynelkaasupommi lensi alakerran kauppaan, ja siellä oli ihmisiä sisällä. Poliisin toiminta on ollut ikävän näköistä ja tosi kovakätistä.

– Poliisi on käyttänyt kyynelkaasua suuria määriä. Mekin ostimme kaasunaamarit aamulla, kun kävimme lähellä Taksimia.

Twitter suljettu, Facebook tökkii

Tervo kertoo, että Istanbulissa on rajoitettu päivän aikana tietoyhteyksiä. Muun muassa Twitter on suljettu, ja Facebook toimii vain satunnaisesti.

– Facebookiin ei ole voinut ladata kuvia eikä videoita, eikä siellä ole pystynyt katsomaan kuvia.

Istanbulissa on Tervon mukaan vahva mielenosoituskulttuuri ja ihmiset ovat tyytymättömiä tämänhetkiseen hallitukseen ja uusiin lakeihin, jotka tulivat voimaan viime viikolla.

– Ihmiset ovat vihaisia siitä, että heidän ääntään ei kuunnella. Voi olla, että tästä lähtee jotain isompaa. Ainakin kuluneen vuorokauden aikana tästä on tullut aika paljon isompi juttu kuin on ajateltu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.