Istanbulin pommi-iskut tuomittu laajasti

Israelin ulkoministeri Silvan Shalom syyttää Turkin autopommi-iskuista epäsuorasti Euroopassa vallitsevaa Israelin-vastaista mielialaa, kertoo päivälehti Haaretz. Shalom on yksi iskut tuominneista johtajista.

Israelin ulkoministeri Silvan Shalom on tuominnut Istanbulissa kahden synagogan läheisyydessä tehdyt autopommi-iskut.

Shalom syyttää iskuista päivälehti Haaretzin mukaan epäsuorasti Euroopassa vallitsevaa Israelin-vastaista mielialaa.

Ulkoministerin mukaan Euroopassa käytetään "sanallista terroria" puhuttaessa Israelista, mikä hänen mukaansa johtaa kouriintuntuviin terroritekoihin.

Israelin armeijan radiossa Shalom kehotti kansainvälistä yhteisöä liittymään taisteluun "pahan voimia" vastaan.

Papandreou: Raakalaismainen teko

Kreikan ulkoministeri George Papandreou on tuominnut pommi-iskut jyrkästi.

- Kyse on raakalaismaisesta ja inhottavasta teosta, Papandreou sanoi julkisuuteen toimitetussa kirjallisessa lausunnossaan.

- Taistelua vihan, väkivallan, terrorismin, rasismin ja juutalaisvastaisuuden voimia vastaan on käytävä yhdessä, Papandreou sanoi ja lisäsi, että kamppailu sivilisaatiomme periaatteiden puolesta koskee meitä kaikkia uskonnosta ja poliittisesta vakaumuksesta riippumatta.

Euroopan komission puheenjohtaja Romano Prodi on esittänyt surunvalittelunsa milanolaisessa synagogassa.

Chirac: Isku lisää päättäväisyyttä

Ranskan presidentin Jacques Chiracin mukaan tämänkaltaiset iskut vain lisäävät "demokraattisten kansakuntien päättäväisyyttä käydä yhdessä taistoon juutalaisvastaisuutta ja suvaitsemattomuuden kaikkia ilmenemismuotoja vastaan".

Saksan ulkoministeri Joschka Fischer sanoi olevan erityisen pelottavaa ja raivostuttavaa, että hyökkäys tehtiin sapatin rukoushetkeen kokoontuneita hartaudenharjoittajia vastaan.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat