Mainos

Istanbul veden vallassa - kuolonuhrien määrä kasvaa

Tulvauhrien määrä kasvaa edelleen Istanbulissa Turkissa. Kaupungin kuvernöörin mukaan rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa on uutistoimisto AFP:n mukaan kuollut ainakin 31 ihmistä. Useita on edelleen kateissa.

Lisäksi äkillisesti noussut vesi on jättänyt teille kymmeniä ihmisiä loukkuun autojensa katoille. Osa kuolonuhreista löydettiin hukkuneina ajoneuvoistaan.

Maanantai-illasta asti koettelevia rankkasateita on kuvailtu pahimmiksi 80 vuoteen. Sateet nostivat vedenpintaa yli metrillä Istanbulin Ikitellin kaupunginosassa, ja muun muassa lentokentälle johtava tie on tulvaveden vallassa. Vesi on katkaissut myös Kreikkaan ja Bulgariaan johtavan moottoritien.

Istanbulin apulaiskuvernööri on kuvaillut tilannetta ”katastrofiksi”.

Istanbulissa asuu noin 15 miljoonaa ihmistä. CBS Newsin mukaan kaupunkisuunnittelu ei ole pystynyt vastaamaan tarpeeksi hyvin pitkään kestäneen muuttoliikenteen paineeseen. Istanbulin väestöluku on paisunut vuosikymmenten maalta kaupunkiin suunnanneen muuttoliikenteen takia.

Tulvat vaivaavat myös muualla Pohjois-Turkissa, missä on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä. Sääennusteet eivät lupaa helpotusta, sillä rankkasateiden odotetaan jatkuvan huomenna.

(MTV3 - APTN)

NÄIN LOUKKUUN JÄÄNEITÄ IHMISIÄ PELASTETAAN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.