Mainos

ISS vähentää 190 työntekijää

Neuvottelut koskevat esimies- ja asiantuntija-asemassa olevia sekä toimistotyöntekijöitä.

Kiinteistö- ja huoltopalvelukonserni ISS Palvelut on vähentämässä 190 työntekijää. Yhtiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on 1500 työntekijää.

ISS Palvelut perustelee vähennystarvetta kannattavuuden heikkenemisellä tänä vuonna.

- Meillä on ollut myös negatiivinen orgaaninen kasvu, joten kiinteitä kustannuksia on sopeutettava, sanoi yhtiön henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskonen.

Neuvottelut koskevat yhtiön palveluksessa olevia toimihenkilöitä sekä ylempiä toimihenkilöitä. Käytännössä vähennyksiä haetaan esimies- ja asiantuntijatehtävissä toimivista sekä toimistotyöntekijöistä.

ISS Palvelut tiedotti tänään yt-neuvottelujen alkamisesta henkilökunnalleen. Neuvottelut on tarkoitus aloittaa ensi maanantaina.

"Vähennysten suuruus yllätys"

Konsernin luottamusmiehen Paavo Hiitolan mukaan neuvotteluilmoitus ei tullut henkilökunnalle yllätyksenä, sillä yhtiön taloudellisen tilan huononeminen on tiedetty jo pitkään. Henkilökuntakin kannattaa sitä, että yhtiön toimintaa järjestellään uudelleen.

- Se tuli kuitenkin yllätyksenä, että näin rajuihin toimiin eli suuriin vähennyksiin ryhdytään. Varsinkin esimiestehtävissä toimivilla alkaa jo olla alueilla liian suuri työkuorma, Hiitola arvioi.

Kaikkiaan ISS Palvelut työllistää liki 13 000 ihmistä. Viime vuonna konsernin liikevaihto oli 420 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.