Mainos

Israelissa valmistaudutaan yleislakkoon

Israelin satamissa oli tänään työnseisauksia ja puhelut katkeilivat, kun työntekijät järjestivät varoituslakkoja vastalauseena hallituksen säästö- ja yksityistämissuunnitelmille. Ensi tiistaiksi on suunnitteilla yleislakko.

Varoituslakkoja oli jo eilen: lentomatkustajat eivät päässeet lähtemään Tel Avivin kentältä, kolme satamaa oli suljettuna ja puhelinyhteydet sekä junaliikenne keskeytyneenä. Maanantaiksi on suunniteltu uusia varoituslakkoja, joiden piiriin kuuluu mm. Tel Avivin lentokenttä.

Tiistaiksi on kaavailtu yleislakkoa, joskaan päätöstä siitä ei ole vielä tehty. Yleislakko ajoittuisi päivään, jona maan parlamentti äänestää ensi vuoden budjetista.

Israelin Histadrut-ammattiliitto painostaa pääministeri Benjamin Netanyahua muuttamaan talouspolitiikkaansa. Histadrut vastustaa myös Netanyahun suunnitelmia yksityistää valtion yrityksiä, minkä ammattiliitot pelkäävät johtavan laajoihin irtisanomisiin.

Finnairille on ilmoitettu mahdollisista yleislakosta aiheutuvista häiriöistä. Finnairilla ei kuitenkaan ole lentoja Tel Aviviin maanantaina eikä tiistaina. Varoituslakko ei vaikuttanut Finnairin eiliseen lentoon Eilatiin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.