Mainos

Israelissa tuhoisa itsemurhaisku

Tel Avivissa Israelissa tapahtuneessa pommiräjähdyksessä on kuollut ainakin 18 ihmistä ja noin sata loukkaantunut. kertoi Israelin poliisi. Paikallisen sairaalan tietojen mukaan loukkaantuneista useat ovat kriittisessä tilassa. Pommi räjähti myöhään eilen Tel Avivin ranta-alueella sijaitsevan yökerhon edustalla.

Itsemurhaisku oli tuhoisin terroriteko Israelissa syyskuussa alkaneen palestiinalaisten kansannousun jälkeen. Israelin poliisin edustaja kertoi armeijan radiolle, että pommin räjäyttänyt mies oli kävellyt suosittuun yökerhoon jonottaneen nuorisojoukon keskelle ja räjäyttänyt itsensä.

Israelilaiset syyttivät räjähdyksen jälkeen palestiinalaisia tapahtuneesta. Varsinkin palestiinalaisten presidenttiin Jasser Arafatiin kohdistui paljon paheksuntaa. Arafat kuitenkin tuomitsi iskun, ja pyysi avustajansa välityksellä itsehillintää molemmilta osapuolilta. Israelin turvallisuudesta vastaava johto aikoi pitää pääministeri Ariel Sharonin johdolla tänään hätäkokouksen pommi-iskun vuoksi.

Sharonin edustajan mukaan tarkoitus on päättää toimista, jotka "palauttavat turvallisuuden, mutta jättävät myös oven auki rauhan mahdollisuudelle". Ääri-islamilaiset ovat räjäyttäneet viime kuukausina Israelissa useita pommeja.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.