Mainos

Israelissa suurmielenosoitus vankien vapauttamiseksi

Israel jatkaa vetäytymistään Libanonista, mutta kolme israelilaissotilasta on yhä vapauttamatta. Mielenosoituksessa on arvosteltumyös Libanonin sodan johtoa.

Tel Avivissa kymmenettuhannet israelilaiset ovat vaatineet Hizbollahin ja Gazan militanttien sieppaamien vankien vapauttamista.

Poliisin arvion mukaan jopa 50 000 ihmistä osallistui eilen illalla mielenosoitukseen, jossa hallitusta painostettiin toimimaan kolmen israelilaissotilaan vapauttamiseksi. Mielenosoittajat arvostelivat myös Libanonin sodan johtoa.

-Vetoan maan hallitukseen ja kansainväliseen yhteisöön, jotta nämä toimisivat sotilaiden palauttamiseksi kotiin, sanoi Karnit Goldwasser, jonka aviomies Ehud on siepattuna Libanonissa.

Joidenkin arvioiden mukaan mielenosoittajia oli jopa 100 000.

Indonesialta rauhanturvaajia Israeliin

Israel on tänään jatkanut vetäytymistään Libanonista. Armeija on poistunut puolelta miehitetyistä alueista, kertoo israelilainen Haaretz-lehti.

Eilen joukkoja kotiutettiin Libanonin kaakkoisosasta. Maassa on kuitenkin lehden mukaan edelleen tuhansia Israelin sotilaita.

Ennen sotaa Etelä-Libanonia hallitsi Hizbollah-liike, mutta nyt alueen on tarkoitus siirtyä Libanonin armeijan ja YK:n rauhanturvaajien valvontaan.

Israel ei ole aiemmin hyväksynyt rauhanturvaajia maista, joiden kanssa sillä ei ole diplomaattisuhteita. Tämä rajaus on sulkenut useita muslimimaita operaation ulkopuolelle.

Nyt kuitenkin Indonesia on saanut Israelilta hyväksynnän lähetää joukkojaan maahan, kertoo Indonesian puolustusministeri Juwono Sudarsono. Indonesia lähettää Libanoniin tuhat rauhanturvaajaa.

Indonesia on puolustusministerin mukaan ollut yhteydessä Israeliin välikäsien kautta.

Israelin ulkoministeriön edustaja vahvistaa tiedot joukkojen kelpuuttamisesta. Perusteena on se, että mailla on epäviralliset suhteet ja Indonesia suhtautuu maltillisesti Lähi-idän tilanteeseen. Israel torjuu edelleen esimerkiksi malesialaiset ja bangladeshilaiset rauhanturvaajat.

- Vastustuksemme koskee maita, jotka kieltäytyvät suhteista kanssamme ja jotka tukevat avoimesti Hizbollahia, sanoi nimettömänä pysytellyt virkamies.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.