Mainos

Israelissa räjähti: 4 kuoli

Lähi-idän rauhanneuvottelut ovat jälleen vaikeutuneet. Israelia vastaan on tehty jo viides itsemurhaisku kahden päivän aikana.

Ostoskeskuksessa Afulan kaupungissa räjähtänyt pommi vaati kolme kuolonuhria. Poliisin mukaan noin 30 haavoittui. Myös pommin räjäyttäjäksi epäilty nainen kuoli.

Uutistoimisto AFP:n mukaan iskun tekijäksi on ilmoittautunut äärijärjestö Islamilainen jihad.

Aiemmin tänään kolme israelilaissotilasta haavoittui lievästi, kun pyöräilevä palestiinalaismies räjäytti itsensä armeijan auton vieressä lähellä Kfar Domin juutalaissiirtokuntaa. Ääri-islamilainen Hamas-järjestö ilmoittautui iskun tekijäksi. Viikonloppuna Hamas teki kolme itsemurhaiskua, jotka vaativat yhteensä yhdeksän uhria.

Vakavin isku tehtiin eilen linja-autoon Jerusalemissa. Seitsemän matkustajaa kuoli ja 20 haavoittui.

Israelin armeija puolestaan ampui eilen 13-vuotiaan pojan mellakassa ja tuhosi tänään puskutraktorein kahdeksan taloa ja osan moskeijasta Gazassa. Israel kiristi myös turvatoimiaan Länsirannalla ja Gazassa ja esti tuhansien Israelin puolella työskentelevien palestiinalaisten työmatkat.

Bush uskoo yhä rauhaan

Yhteensä 51 palestiinalaista ja 12 israelilaista on nyt saanut surmansa sen jälkeen, kun tiekartaksi kutsuttu Lähi-idän rauhansuunnitelma julkistettiin huhtikuun lopussa. Israel syyttää itsemurhaiskuista palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia. Viranomaislähteiden mukaan Israelin hallitus kieltäytyy jatkossa tapaamasta niitä ulkomaalaisia diplomaatteja, jotka vierailevat kotiarestissa olevan Arafatin luona. Sen sijaan pääministeri Ariel Sharon vakuutti, että rauhanneuvotteluja jatketaan palestiinalaisten pääministerin Mahmoud Abbasin kanssa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on kertonut suhtautuvansa yhä luottavaisesti Lähi-idän rauhanprosessiin. Bush sanoi jatkavansa rauhansuunnitelman ajamista viimeaikaisista itsemurhaiskuista huolimatta.

- Tiekartta pätee yhä... Olemme yhä matkalla rauhaan. Tiestä tulee kuoppainen, mutta en aio poiketa siltä kunnes tavoite on saavutettu, Bush jatkoi.

Kahdeksan kuoli Libanonissa

Kahdeksan ihmistä sai surmansa ja 25 haavoittui, kun Jasser Arafatin Fatah-liikkeen jäsenet ottivat yhteen ääri-islamilaisen ryhmän kanssa palestiinalaisten pakolaisleirillä Etelä-Libanonissa. Asiasta kertoivat sairaalalähteet.

Surmansa saaneista kuusi oli Fatahin jäseniä. Vastapuolena yhteenotoissa olleen Osbat al-Nour-ryhmän tarkoituksena oli kostaa ryhmän johtajan Abdullah Shraidin haavoittuminen ampumavälikohtauksessa viikonloppuna.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.