Israelissa epäilyttävä raiskaustuomio arabille

Israelin oikeuslaitos on joutunut ankaran arvostelun kohteeksi tuomittuaan arabimiehen vankilaan juutalaisen naisen raiskaamisesta - vaikka pariskunta harrasti seksiä molempien suostumuksella.

Syynä tuomioon oli se, että mies oli valehdellut naiselle olevansa juutalainen poikamies. Sekä tuomittu mies että julkinen oikeusavustaja pitävät päätöstä käsittämättömänä.

Jerusalemin piirioikeus määräsi 30-vuotiaan miehen 18 kuukaudeksi vankilaan "petoksella tehdystä raiskauksesta". Tuomarin mukaan nainen oli suostunut seksiin, mutta hän ei olisi tehnyt niin, jos hän olisi tiennyt miehen olevan arabi ja naimisissa.

Mies pitää ratkaisua rasistisena.

- Jos olisin juutalainen, minua ei olisi edes kuulusteltu, mies sanoi.

Tuomioistuin vetosi korkeimman oikeuden ennakkopäätökseen vuodelta 2008. Tuolloin juutalaismies tuomittiin raiskauksesta, kun hän oli suostutellut naisia seksiin valehtelemalla olevansa virkamies ja voivansa järjestää naisille asuntoja.

Julkisen oikeusavustajan mukaan piirioikeuden tulkinta johtaa tilanteeseen, jossa raiskaustuomioita voidaan jaella mistä tahansa virheellisen henkilötiedon kertomisesta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat