Mainos

Israelin ulkoministeri Shalom arvosteli Chiracia

Israelin ulkoministeri Silvan Shalom arvostelee jyrkästi Ranskan presidentin Jacques Chiracin toimintaa kiistassa, joka syntyi Malesian päämnisterin Mahathir Mohamadin juutalaisia koskevasta lausunnosta.

Israelin ulkoministeri Silvan Shalom arvosteli sunnuntaina jyrkästi Ranskan presidentin Jacques Chiracin toimintaa kiistassa, joka syntyi Malesian pääministerin Mahathir Mohamadin juutalaisia koskevasta lausunnosta.

Shalom on Israelin ulkoministeriön mukaan "pettynyt siitä, että presidentti Chirac on kieltäytynyt tuomitsemasta Malesian pääministerin juutalaisvastaisia huomautuksia". -On häpeä, että johtaviin valtioihin kuuluva Ranska edes vähäisimmässä määrin ymmärtää tai hyväksyy tällaisia juutalaisvastaisia huomautuksia, sanoi Israelin ulkoministeriön tiedottaja.

Israelilainen Maariv-lehti kertoi aiemmin, että EU:n huippukokouksessa kuluneella viikolla ei hyväksytty presidentti Chiracin vastustuksen vuoksi lausuntoa, jossa olisi tuomittu Malesian pääministerin puheet. Lehden pääkirjoituksessa sanottiin Chiracin "edustavan sellaista Ranskaa, joka on surkea ja vaarallinen, halveksittava ja yhteistoiminnassa kaikkein katalimpien aatteiden kanssa".

Chiracin tiedottaja vakuutti kuitenkin, että Chirac oli kaikkien EU-maiden edustajien tavoin yhtynyt Mahathirin juutalaislausunnon tuomitsevaan kannanottoon, jonka puheenjohtajamaa Italia esitti. Mahathir sanoi Islamilaisten maiden järjestön huippukokouksessa muun muassa, että juutalaiset "hallitsevat maailmaa muiden kautta. He saavat muut taistelemaan ja kuolemaan puolestaan".

Chirac tuomitsi Mahathirin juutalaislausunnon

Ranskan presidentti Jacques Chirac on lähettänyt Malesian pääministerille Mahathir Mohamadille kirjeen, jossa hän tuomitsee Mahathirin juutalaisista esittämät kommentit. Näin ilmoitti sunnuntaina Chiracin kanslia. "Kaikki ne jotka muistavat holokaustin voivat vain tuomita" Mahathirin esittämät huomautukset, Chirac kirjoitti viitaten natsi-Saksan juutalaisvainoihin.


(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.